Go to ...

ODELIAS creatiekrant

Natuurlijk Textiel en Kringloop Design

RSS Feed

zondag, december 15, 2019

Boeken zelf maken
 

1. Hobbyboeken

Ik hou van boeken. Boeken om te lezen en boeken om in te schrijven en te bewerken.

In mijn huiskamer staan twee grote boekenkasten. Hier staan mijn boeken in. Creatieve boeken van handwerkboeken tot handarbeidboeken. Mijn eigen bibliotheek. Voor mij mijn schat aan ideeën. BoekenkastOveral waar ik kom kijk ik naar oude en nieuwe hobby boeken. van kringloopwinkels tot markten. Een aantal maanden terug kwam ik een Duits hobbyboek tegen. Hij stond in een kringloopwinkel tussen andere boeken in Ik sloeg het boek open en vond daar iets heel moois.

 geluks klavertje 4Voor mij een teken dat ik mijn geluk uit het maken van dingen haal en dat ik daar zeker mee door moet gaan.

2.  Zelf boekjes maken

In de afgelopen jaren heb ik allerlei boekjes gemaakt. Hieronder een kleine greep van de zelfgemaakte boekjes. Het eerste boekje heb ik gemaakt voor mijn zoon. Die helemaal gek was van piraten.

piraten boekje pocket links en rechts gelijkenis van Cas en Jack (1) PiratenschipHieronder zie je een boekje gemaakt voor mijn oudste dochter.

Maandchallenge Februari 2009 001boek jasmijnBoek JasmijnEn zo heb ik nog veel meer leuke boekjes gescrapt. Je kunt hier al je creativiteit in kwijt. Heerlijk om te doen.

3. Boeken binden

Nu nog een stap verder en dat is de boeken zelf samenstellen en binden.

Na het zoeken van informatie kwam ik erachter hoe ik dat het beste kan doen.  Allereest ben ik begonnen met een boek voor mezelf waar ik mijn ideeën in uit kan werken. Gelijk de smaak te pakken en ben gestart met verschillende boekjes te maken waar je in kan schrijven, plakken en/of zelfs tekenen.

Hieronder te zien op de foto’s.

Proces boekje maken boekbinderslijm boekbinden

Een prachtig resultaat. Een boekje met heel veel verschillende soorten papier. In de webshop zie je de verschillende boekjes voor jezelf of wanneer je op zoek bent naar een uniek handgemaakt boekje.

Ik hoor graag wat je er van vindt.

Lieve groet,

Sandra

Tags: , , , , , ,

2 Responses “Boeken zelf maken”

 1. Syta
  20 juni 2016 at 14:27

  HOi Sandra, wat leuk dat je dat klavertje vier hebt gevonden.
  Creatief bezig zijn maakt inderdaad gelukkig. Ik heb je boeken gezien en ze zijn echt heel mooi. Heel curatief gemaakt. Veel succes en ga ermee door.

  • Sandra
   20 juni 2016 at 15:12

   Hoi Syta,
   Bedankt voor je leuke reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

More Stories From boeken

About Sandra